فلاشینگ نما

فلاشینگ نما، یکی از مهم‌ترین قسمت های نمای ساختمان به حساب می‌آید که از نفوذ رطوبت و آب باران به داخل ساختمان و دیوارها جلوگیری می‌کند. نمای ظاهری ساختمان، از اصول بسیار مهم هنگام ساخت و ساز است که حتی در تعیین قیمت آن ساختمان هم تاثیر ویژه‌ای دارد. حال سوال اینجاست برای ممانعت از نفوذ رطوبت به داخل نما و در نتیجه تخریب و کثیف شدن آن، چه کار باید کنیم؟ اجرای فلاشینگ ساختمان، بهترین و مطمئن ترین روش ایمن کردن نمای ساختمان است که معمولا بر روی دیوار و لبه پنچره قابلیت اجرا داشته و با پوشش فلزی خود، دیوار های خارجی ساختمان را در برابر رطوبت و عوامل محیطی مختلف محافظت می‌کند. در ادامه همراه ما باشید تا با انواع فلاشینگ نما، مشخصات و کاربرد هریک از آنها آشنا شویم.

فلاشینگ نما چیست؟

فلاشینگ نما، ورقه‌ای فلزی است که به کمک آن، درز های موجود در نمای ساختمان و در معرض رطوبت پوشانده شده و از دیوار های بیرونی ساختمان در برابر نفوذ آب باران و برف محافظت می‌کند. به عبارت بهتر، جهت آب بندی کردن نمای ساختمان و پنهان نمودن سازه شیروانی، فلاشینگ ساختمان کاربرد دارد. در واقع فلاشینگ‌ها، از بهترین انواع ورق های درزبندی می‌باشند که برای قسمت های مختلفی از ساختمان مثل فلاشینگ پشت بام، لبه دیوار حیاط، حمام، بالکن و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. جالبه بدانید علاوه بر این کاربرد فوق العاده، فلاشینگ ساختمان با تغییر در شکل ظاهری نما، منجر به زیبایی هرچه بیشتر ساختمان می‌شود.

لازم به ذکر است که بدانید چند راهکار برای نرسیدن آب به نما وجود دارد؛ به عنوان مثال گذاشتن سنگ درپوش یا استفاده از چسب آب بندی نانو Z90. استفاده از سنگ درپوش و نصب فلاشینگ نما، روش های بهتری به حساب می‌آیند که از لحاظ قیمتی با هم تفاوت داشته و زیبایی و کیفیت بینظیر فلاشینگ‌ها، علت بالا بودن قیمت آنها را به خوبی توجیه می‌کند.

فلاشینگ نما چیست؟

مزایای فلاشینگ ساختمان

خب تا اینجای مقاله تا حدودی با این موضوع آشنا شدیم که اصلا فلاشینگ نما چیست و چه کاربردی دارد. توجه داشته باشید تنها مزیت این ورق های نازک فولادی، جلوگیری از نفوذ آب باران و رطوبت نیست و ویژگی های مثبت دیگری هم دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.

  • ممانعت از نفوذ آب باران و برف به نمای داخلی و خارجی
  • محافظت از نمای ساختمان در برابر شرایط مختلف آب و هوایی
  • نصب و اجرای آسان در کوتاه ترین زمان ممکن
  • زیبایی بیشتر نمای ساختمان و جذابیت دوچندان آن با استفاده از فلاشینگ نما
  • آب بندی نمای ساختمان و پوشاندن درز های اتصالات
  • مهمترین مزیت نصب فلاشینگ نما، افزایش طول عمر و دوام نما است و در سال های طولانی، نیازی به هزینه ترمیم مجدد وجود نخواهد داشت.

تفاوت فلاشینگ نمای داخلی و خارجی

فلاشینگ خارجی معمولا جهت پوشش دور تا دور پشت بام، دیوار های حیاط و همچنین نمای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ این نوع فلاشینگ ساختمان همواره در معرض تابش مستقیم نور خورشید، بارش باران و برف بوده و به خوبی از نمای بیرونی ساختمان محافظت می‌کند. فلاشینگ نمای داخلی همانطور که از نامش پیداست، برای قسمت های مورد استفاده قرار می‌گیرد که امکان نفوذ آب به آن بخش‌ها بیشتر است؛ برای مثال، بالای پنجره و درب ورودی

تفاوت فلاشینگ نمای داخلی و خارجی

انواع فلاشینگ نما از لحاظ شکل ظاهری

  • فلاشینگ نما ساختمان مدل یو (U)
  • فلاشینگ مدل نبشی
  • فلاشینگ مدل سه پله
  • فلاشینگ نما مدل تاج

فلاشینگ نما مدل U

فلاشینگ نما مدل یو، یکی از مهم ترین و پرکاربردترین انواع فلاشینگ نمای ساختمان بر اساس شکل ظاهری است که شکل و شمایلی شبیه به حرف انگلیسی U دارد و مقاومت و استحکام این مدل، مثال زدنی است. این نوع از فلاشینگ‌ها در قسمت لبه های بالایی خود، دارای انحنا هایی کوچک هستند که وجود آنها، مانع از موج دار شدن نمای ساختمان می‌شود. فلاشینگ مدل U مزایا و ویژگی های منحصر به فردی داشته و بیشتر جهت درزبندی ساندویج پانل های سقفی و پوشش محل اتصال پانل های دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فلاشینگ نما مدل نبشی

فلاشینگ نبشی، از دیگر انواع فلاشینگ نما است که دلیل نامگذاری آن، خم شدگی لبه های آن به سمت داخل و خارج است. از این فلاشینگ به منظور درزبندی محل اتصال سقف و دیوار از داخل یا خارج استفاده می‌شود. فلاشینگ نبشی ساختمان در ابعاد و رنگ های مختلفی طراحی و تولید می‌شود و علاوه بر پوشش محل اتصال، در زیبایی ظاهری ساختمان هم نقش بسزایی دارد.

فلاشینگ نما مدل سه پله (Z)

فلاشینگ سه پله یا Z شکل، از دیگر انواع فلاشینگ های کاربردی برای نمای ساختمان است که دارای لبه های خمیده بوده و در زوایای 90 درجه، طراحی و تولید می‌شود. این فلاشینگ در ابعاد و رنگ های مختلفی تولید شده و معمولا در بخش جلویی ساندویج پانل های سقفی و بخش پایینی پانل های دیواری جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب باران مورد استفاده قرار می‌گیرد. از طرفی ممانعت از تابش مستقیم اشعه های خورشیدی، دیگر ویژگی مثبت فلاشینگ نمای سه پله است.

فلاشینگ مدل تاج

فلاشینگ نما ساختمان مدل تاج که با نام “فلاشینگ تیزه” هم شناخته می‌شود، در ابعاد و زوایای مشخصی تولید می‌شود. این فلاشینگ از 3 قسمت اصلی رویه، فوم درزگیر و فلاشینگ زیره تشکیل شده و بیشتر برای سقف های دو شیب یا شیروانی‌ها، کاربرد دارد. البته کاربرد های فلاشینگ تاج یا تیزه بسیار زیاد است که برای مثال می‌توان به فلاشینگ سقف سوله اشاره کرد.

انواع فلاشینگ نما

انواع فلاشینگ نما بر اساس کاربرد

فلاشینگ‌ها علاوه بر تفاوت در مدل و شکل ظاهری، از نظر محل استفاده هم با یکدیگر تفاوت دارند. این ورق فلزی می‌تواند از ساختمان در برابر پوسیدگی و تخریب نمای داخلی و خارجی جلوگیری کند. کاربرد فلاشینگ نما بسته به نوع نیاز ساختمان بوده و برای هر قسمت آن، مدل خاصی طراحی و تولید شده است.

فلاشینگ پشت بام

پشت بام، قسمت مهمی از ساختمان بوده که برای اجرای نمای لبه آن، نصب فلاشینگ ضرورت دارد. در گذشته از پوشش های سنگی برای لبه های نمای ساختمان استفاده میشد که در اثر بارندگی و رطوبت، دچار خوردگی و شکستگی می‌شدند و امکان آسیب زدن به افراد وجود داشت. اما در فلاشینگ نما پشت بام، چنین مشکلاتی وجود نداشته و علاوه بر زیبایی ظاهری، از نفوذ رطوبت به هنگام بارندگی باران و برف جلوگیری می‌شود.

فلاشینگ نما شیروانی

اصلی ترین مزیت استفاده از فلاشینگ نمای سقف شیروانی، جلوگیری از ورود گرد و غبار و زیبایی بیشتر ساندویج پانل های سقف است. اما توجه کنید فلاشینگ هایی که برای سقف شیروانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، به 3 دسته تقسیم می‌شوند:

فلاشینگ هلالی: همانطور که از نامش پیداست، این فلاشینگ به شکل هلالی طراحی و تولید شده و منجر به زیبایی بیشتر نمای ساختمان می‌شود.

فلاشینگ پله‌ای: برای ظاهر بیرونی ساختمان و نمای شیروانی گزینه کاملا مناسبی است.

فلاشینگ آینه‌ای: این مدل فلاشینگ شیروانی نسبت به دو نوع قبلی، زیباتر بوده و پس از نصب، تغییر چشمگیری در نمای ساختمان ایجاد می‌کند.

فلاشینگ پنجره

امکان نفوذ آب و رطوبت ناشی از بارندگی از پنجره های ساختمان بسیار زیاد است و به همین منظور، از فلاشینگ نمای پنجره در قسمت بالایی آن (لبه پنجره) استفاده می‌شود. با این حال در شرایط نامساعد آب و هوا و بارش باران، از ورود رطوبت به نمای خارجی و سپس نمای داخلی جلوگیری می‌شود.

فلاشینگ برای دیوار

اجرای فلاشینگ نما در دیوار های ساختمان، موجب پوشش دهی و درزبندی اتصالات می‌شود. درواقع برای پوشش نقاط اتصال سقف و دیوار یا اتصال بین دو دیوار، از فلاشینگ نما استفاده می‌شود. از نمونه های پرکاربرد فلاشینگ روی دیوار، می‌توان به اجرای فلاشینگ نما روی دیوار های احاطه شده ساختمان، دیوار های انبار، کارخانجات، سالن های ورزشی و نصب فلاشینگ روی دیواره پنجره به منظور جلوگیری از نفوذ آب بارن و همچنین نصب آن بر روی دیوار پشت بام اشاره کرد.

فلاشینگ پیشانی ساختمان

هدف از ساخت پیشانی ساختمان، محافظت از سازه و نمای آن است. امکان محافظت بیشتر با نصب فلاشینگ برای پیشانی ساختمان وجود دارد که هنگام بارش باران و برف، از ورود آب به داخل نما جلوگیری کرده و از فرسودگی دیوارها، درب و پنجره‌ها بر اثر رطوبت یا نور خورشید ممانعت می‌کند.

انواع فلاشینگ نما بر اساس کاربرد

نحوه اجرای فلاشینگ ساختمان چگونه است؟

نحوه اجرای فلاشینگ نما، بسیار مهم بوده و لازم است که به تک تک مراحل آن توجه کنید. اینکه از بهترین و با کیفیت ترین مصالح ساختمان استفاده شود و مراحل اجرا به درستی پیش رود، نقش بسزایی در افزایش طول فلاشینگ نما به دنبال خواهد داشت و از طرفی، باعث زیبایی و جذابیت هرچه بیشتر نمای ساختمان می‌شود. از این رو، برای نصب فلاشینگ نما به دنبال افراد متخصص و شرکت های معتبر باشید که تجربه بالایی در این زمینه داشته باشند. در نتیجه، با خرید فلاشینگ ساختمان از مراکز فروش معتبر و به کارگیری یک استاد کار حرفه‌ای، درستی انجام کار خود را تضمین شده بدانید.

جنس ورق فلاشینگ نما

مجموعه شهر کانال با کادری مجرب و متخصص و استفاده از بهترین دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته، بدون شک از شرکت بزرگ و معتبر تولید کننده انواع فلاشینگ نما برای ساختمان است و با حمایت شما سروران گرامی، اهداف خود را در ارائه محصولات با کیفیت با قدرت دنبال می‌کند. در روند تولید فلاشینگ از ورقه های مختلفی استفاده می‌شود که از نظر ابعاد و جنس ساخت با یکدیگر تفاوت دارند. از جمله ورقه هایی که برای ساخت فلاشینگ نمای ساختمان مورد استفاده می‌گیرند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورق سیاه روغنی
  • ورق آلومینیومی
  • ورق های گالوانیزه

توجه کنید استفاده از ورقه های نام برده شده برای تولید فلاشینگ های فلزی است که در اکثر ساختمان‌ها شاهد نصب آنها هستیم. نوع دیگری از فلاشینگ های ساختمان در بازار موجود است که جنس ساخت آنها، از پلاستیک یا کامپوزیت است. بدیهی است که فلاشینگ فلزی استحکام و مقاومت بالایی داشته و ماندگاری بالاتری دارد اما تنها عاملی که افراد را برای خرید فلاشینگ های پلاستیکی سوق می‌دهد، قیمت ارزان و مقرون به صرفه بودن آنهاست. در بین 3 مورد اشاره شده، فلاشینگ نمای آلومینیومی، بهترین کیفیت و بالاترین قیمت را دارد در حالی که ورقه های سیاه روغنی به دلیل کیفیت پایین نسیت به دو نوع قبلی، قیمت پایین تری دارند.

جنس ورقه های فلاشینگ نما

فلاشینگ کامپوزیتی نما

اکثر افراد در اغلب موارد از فلاشینگ های کامپوزیتی استفاده می‌کنند که ویژگی های منحصر به فردی داشته و گزینه‌ای مناسب برای محافظت از نمای ساختمان به حساب می‌آیند. در ادامه به برخی از ویژگی های ورق های کامپوزیت اشاره می‌کنیم که باعث شده این نوع از فلاشینگ نما در بین مشتریان بسیار پرطرفدار باشد.

وزن سبک: جالبه بدانید یکی از ویژگی های مهم فلاشینگ نما مدل کامپوزیتی، وزن بسیار کم آنهاست؛ این ورق‌‌ها در هر متر مربع، حدود 5 تا 8 کیلوگرم وزن دارند و نسبت به سایر ورق های فلزی سبک تر بوده و حمل آسانتری دارند.

شکل پذیری: انعطاف پذیری بالای ورق های کامپوزیتی، این امکان را به شما می‌دهد تا حدود زاویه 135 درجه، ورق‌ها را شکل دهید؛ این در حالی است که سایر ورق‌ها یکم سخت تر شکل می‌پذیرند.

سر و صدا کم: هنگامی که فلاشینگ های کامپوزیتی روی دیوار نصب می‌شوند، عایق بندی صوت دوچندان شده و در نتیجه سر و صدای کمتری در خانه احساس می‌کنید.

تنوع رنگ: فلاشینگ نما مدل کامپوزیتی، دارای تنوع رنگی بسیار بالایی است که به مشتری این امکان را می‌دهد تا رنگ دلخواه خود را خریداری کند و زیبایی نمای ساختمان را دو برابر کند. لازم به ذکر است از سیستم های پیشرفته‌ و با کیفیتی جهت رنگ آمیزی پانل‌ها استفاده می‌شود؛ از این رو، کیفیت و رنگ این ورقه‌ها به مرور از بین نمی‌رود و در برابر شرایط نامساعد آب و هوایی، مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

عدم نیاز به شستشو: شاید کمی براتون عجیب بنظر بیاد اما ورق های کامپوزیتی نیازی به شستشو ندارند و همیشه تمیز می‌مانند. به این دلیل که رنگ مصرفی فلاشینگ باعث ایجاد الکتریسیته ساختمان در اثر جریان هوا نمی‌شود و از این رو، پانل‌ه گرد و غباری به خود جذب نمی‌کنند.

مقاوم در برابر آتش سوزی: دیگر ویژگی مهم فلاشینگ های کامپوزیتی، مقاومت بسیار بالای آنها در برابر آتش سوزی و مواد منفجره است. همچنین پس از آتش سوزی، ورق های کامپوزیتی برای محیط زیست، آلودگی ایجاد نمی‌کنند.

نصب فلاشینگ نما (گام به گام)

حتما براتون سوال پیش اومده که نصب فلاشینگ نما چگونه انجام می‌شود و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ در حالت کلی، اجرای فلاشینگ نما در دو مرحله صورت می‌گیرد: مرحله اول، متصل کردن ورقه‌ها به یکدیگر و مرحله دوم، نصب فلاشینگ بر روی ساختمان در قسمت های مشخص. در ادامه با مراحل نصب فلاشینگ نما آشنا خواهید شد:

1. اتصال ورقه های فلاشینگ به یکدیگر: پس از اینکه اجرای نمای ساختمان به اتمام رسید، ورقه های فلاشینگ در ابعاد و اندازه مشخص برش خورده و به یکدیگر جوش داده می‌شوند. پس از اتصال خوب ورق‌ها به یکدیگر، ساب زده خواهد شد تا سطح آن یکنواخت شده و برای رنگ آماده شود. با رنگ آمیزی فلاشینگ‌ها مطابق با سلیقه مشتری، هیچ نمایی از جای جوش‌ها مشخص نخواهد شد.

نصب فلاشینگ نما بر روی ساختمان: اینکه نحوه چگونگی نصب فلاشینگ نما در هر قسمت به چه صورت است، به 3 حالت نصب زیر بستگی دارد:

الف) اجرای زیر سازی در زیر ورقه های فلاشینگ

ب) در حالت نصب دوم، ورق‌ها را با میلگرد جوش می‌دهیم

پ) اتصال با کمک پیچ و رول پلاک

نصب فلاشینگ نما

نکات مهم هنگام نصب فلاشینگ ساختمان

  • لبه بیرونی فلاشینگ باید فاصله‌ای مناسب از دیوار داشته باشد تا هنگام بارندگی، آب سرازیر نشود و بر روی نمای ساختمان نفوذ نکند.
  • اگر محل نصب فلاشینگ نما بادخیز باشد، باید برای زیرسازی از قوطی یا نبشی استفاده کرد.
  • قسمتی که قرار است فلاشینگ بر روی آن نصب و تعبیه شود، باید صاف و مستحکم باشد.
  • بخش های از بام، بالکن، دیوار حیاط و پنجره که محل نصب فلاشینگ هستند، باید کمی شیب داشته باشند تا آب برف و باران به نمای داخل نفوذ نکند.

قیمت فلاشینگ نما

توجه داشته باشید که برای اکثر محصولات ساختمانی، قیمت مشخص و ثابتی نمی‌توان تعیین کرد. از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت فلاشینگ نما، ابعاد و اندازه ورقه های آنهاست. از طرفی، فلاشینگ‌ها دارای سطح مقطع مختلفی بوده که در صورت نیاز، در ساندویج پنل‌ها قفل می‌شوند که عاملی موثر در برآورد هزینه تقریبی است. همچنین از دیگر عوامل تاثیرگذار در هزینه فلاشینگ ساختمان، انواع آنها از لحاظ شکل ظاهری و نوع کاربرد هریک است. بدیهی است قیمت خرید فلاشینگ نما به جنس ورقه ساخته شده بستگی دارد و به عنوان مثال، فلاشینگ نمای آلومینیومی نسبت به فلاشینگ های ساخته شده از آهن گالوانیزه یا سیاه روغنی، از قیمت بالاتری برخوردار است.

جمع‌بندی

مکان های مرطوب برای رشد قارچ و کپک، محل های مناسبی هستند که این مسئله می‌تواند به راحتی، نما و بافت ساختمان شما را تخریب کند. برای جلوگیری از این اتفاق باید در هنگام اجرای نما باید به فلاشینگ نما توجه کرد. اگر قصد این را دارید که ساختمان مسکونی، اداری یا صنعتی خود را به فلاشینگ ساختمان مجهز کنید، با کارشناسان شهر کانال در ارتباط باشید تا در اسرع وقت، پاسخگوی سوالات شما باشند.

12 دیدگاه دربارهٔ «فلاشینگ نما»

    1. سلام وقت بخیر
      عوامل متعددی هستند که در کم و زیاد شدن قیمت خرید فلاشینگ نما تاثیرگذارند؛ برای مثال، فلاشینگ نما ساخته شده از آلومینیوم نسبت به ورق های آهنی گالوانیزه یا سیاه روغنی، قیمت بالاتری دارد. برای استعلام قیمت انواع فلاشینگ نما، با کارشناسان گروه صنعتی شهر کانال در ارتباط باشید.

  1. محمد زاده

    سلام، به طور کلی بهتره از فلاشینگ نمای آلومینیومی استفاده کنیم یا فلاشینگ پلاستیکی؟

    1. سلام وقت بخیر
      فلاشینگ نما از جنس ورق آلومینیوم، مقاومت و استحکام بسیار بالایی در برابر ضربه و شرایط مختلف آب و هوایی دارد و نسبت به فلاشینگ های پلاستیکی یا کامپوزیتی، از قیمت بیشتری هم برخوردار است. تنها عاملی که باعث می‌شود مشتریان اقدام به خرید فلاشینگ نما مدل پلاستیکی کنند، مقرون به صرفه بودن آنهاست.

  2. محمد حمیدی

    با سلام میخام برای ساختمون خودم از فلاشینگ استفاده کنم که آب بارون و برف آسیبی به نما نزنه اما میترسم ظاهر ساختمون زشت شه. لطفا راهنمایی کنید

    1. سلام وقت بخیر
      فلاشینگ نما علاوه بر اینکه از نمای داخلی و خارجی ساختمان شما در برابر نم و رطوبت یا بارش برف و باران محافظت می‌کند، باعث زیبایی دوچندان ظاهر ساختمان شما خواهد شد. برخی از مشتریان ما با نظر شما هم عقیده بودند اما پس از نصب فلاشینگ، نظرشان کامل عوض شد.

  3. برای نقطه ای که سقف و دیوار بهم وصل شدن، خرید چ نوع فلاشینگی رو پیشنهاد میدید؟

  4. فرهاد ملکی

    سلام خسته نباشید. ساختمون من حدود ۳ ساله ساخته شده و لبه های پشت بام هم سنگ به کار رفته اما متاسفانه چند تا از اونا به دلیل بارش سنگین باران و برف خوردن شدن و افتادن تو پیاده رو. دو سه بارم بازسازی کردم اما بی فایده بود. بنظر شما فلاشینگ بخرم اوکی میشه؟

    1. سلام وقت بخیر
      بله دوست من، مطمئن باشید باشید با خرید فلاشینگ نما و استفاده از آن در لبه های پشت بام خود یا هر قسمتی دیگر، به راحتی از نفوذ آب باران و برف به درون نمای داخلی یا خارجی جلوگیری خواهید کرد.

    1. سلام وقت بخیر
      انواع فلاشینگ نما از لحاظ شکل ظاهری و نوع کاربرد هریک از آنها، ابعاد و اندازه ورقه ها، جنس ورقه و… از عوامل موثر در هزینه ساخت فلاشینگ نما هستند که از این رو نمی‌توان قیمت ثابت و مشخصی برای خرید تعیین کرد. لطفا با شماره 09198166493 تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس سریع